GIF: Gárdonyi Irodalmi Fesztivál

Több gyermekprogrammal várja az érdeklődőket idén a Gárdonyi Irodalmi Fesztivál. A tavaly, hagyományteremtő céllal indult programsorozat apropója az író születésnapja. Csütörtöktől várják játszóházakkal, színpadi előadásokkal, vetélkedőkkel a családokat, vasárnap pedig Gárdonyi Géza születésnapi kerti ünnepélyével zárják a fesztivált.

Négynapos fesztivállal ünneplik csütörtöktől Gárdonyi Géza születésnapját Egerben- jelentették be sajtótájékoztatón a szervező Vármúzeum munkatársai. A GIF, azaz a Gárdonyi Irodalmi Fesztivál a tavalyinál több családi és gyermekprogrammal várja az érdeklődőket. A Gárdonyi-kuckó, a Fabatka Népi Játszótér, a Levendula játszóház és a Várműhely nem csak a gyerekek szórakozását szolgálják, hanem az irodalom népszerűsítését is. Lesznek zenés, táncos színpadi előadások, a Vitézlő Oskola pedig megtartja a szereplőválogatást az idei Ostrom programhoz.

Az irodalmi fesztivál részeként a Holokauszt-emlékév kapcsán Randóti-estet rendeznek szombaton a Zsinagóga Galériában. A programsorozat Gárdonyi Géza hagyományos születésnapi kerti ünnepélyével zárul.