Zsúfolt menhely

Jóval több kutya érkezik az utóbbi időben az állatmenhelyre, mint amennyit képes befogadni az intézmény. Az Egri Menedék Alapítvány ezért a felelős állattartást oktatná már a legfiatalabbaknak is. A legnagyobb szükség jelenleg ideiglenes befogadókra lenne a menhelyvezető szerint.

Ebben a kennelben kizárólag kölyköket helyeztek el. Ideális esetben öt kutya osztozna ekkora helyen, az egri állatmenhelyen azonban jóval több négylábú jut egy ekkora kennel. Az utóbbi időben a szokásosnál is több talált kutyát hoznak a menhelyre, nekik nem minden esetben jut azonnal hely.
Az Egri Menedék Alapítvány a felelős állattartás hiányában látja a fő problémát. Éppen ezért iskolákba ellátogatva beszélnek a fiataloknak a helyes gyakorlatról.
A Szövetkezet utcai menhelyre igyekeznek minden négylábút befogadni, a kapacitásuk azonban véges, szükség van a segítségre.
Azokat a kutyákat, akiket a menhelyen már nem tudnak elhelyezni, ideiglenes befogadókhoz irányítják. Belőlük azonban kevés van, várják önkéntes segítők jelentkezését.