Egri VSI érmek atlétikában

Az Egri Városi Sportiskola 19 versenyzővel vett részt az atléták serdülő országos bajnokságán. Három-három arany- és bronzérem mellett egy ezüstérmet szereztek az egri versenyzők. A három bajnoki címet Kun Zita szerezte. A következő nagy megmérettetés a felnőtt országos bajnokság lesz július végén.

A július 26-án, pénteken kezdődő 118. felnőtt atlétikai magyar bajnokságra készülnek az Egri Városi Sportiskola versenyzői. A 4×100-as női váltó tagjai mellett a távolugró Páhy Zsolt indul majd a versenyen. A váltó tagjai közül Berecz Bernadett távolugrásban, míg Asszonyi Evelin 100 gáton is indul még ezen kívül. A szakvezetés érmet vár a kis csapattól.
A másik távolugró, a fedettpályás OB-n második Páhy Zsolt is az éremesélyesek között van. A tatabányai serdülő egyéni országos bajnokságon szerepelt egri csapat 3 arany, 1 ezüst és 3 bronzérmet szerzett. Bár a fiatalabb korosztály nagy része most pihenőt kapott, a korosztályos OB-n 80 gáton, távol- és magasugrásban egyaránt aranyérmes Kun Zita a felnőttek edzésén is részt vesz.
A felnőtt OB az atlétikai idény lezárása. Ezt követően lesz kisebb, két-három hetes pihenőjük az atlétáknak. A versenyidőszakban a kicsik hetente ötször, míg a nagyok hatszor tréningeznek.