KapusHÁBORÚ 2013

Nincs edző, nincs mezőnyjátékos, nincs kifogás, csak egy 22 méteres pálya, két kapu és szemben az ellenfél. Kapus a kapus ellen. Erről szól a kapusháború elnevezésű verseny, amelynek hazai harmadik állomása június 29-én Eger lesz. A szervezők június 17-ig várják a jelentkezőket. Az esemény a Szentmarjay Tibor Városi Stadionban lesz.

Az egri utánpótlás csapatok hálóőrei a megszokott kapusedzések mellett már javában készülnek a június 29-i, egri kapusHÁBORÚ-ra is. Ehhez a különleges versenyhez két kapu, egy 22 méteres pálya, no és persze kapusok kellenek, mezőnyjátékosok viszont nem. Egy mérkőzés 5 rúgott gólig, vagy megegyezés szerint hét percig tart. A gyakorlás alapján a kis pálya, a nagy kapuk és a játékszabályok miatt pörgős, kiélezett csaták várhatók.
Az Európában már több helyen megrendezett speciális kapusversenynek tavaly Szegeden volt a hazai debütálása. Idén Szeged és Szombathely után Eger lesz az utolsó kapusHÁBORÚ helyszíne.
A versenynek a Szentmarjay Tibor Városi Stadion ad majd otthont. Június 29-én, szombaton reggel 8-tól egyszerre két pályán folyik majd a küzdelem. Június 17-ig még lehet jelentkezni a szervezőknél az Egri Kapus Akadémia honlapján keresztül, ahol a pontos játékszabályok is megtekinthetők. Alsó korhatár 16 év. A jelentkezőket létszámtól függően csoportokba sorsolják, ahonnan körmérkőzés után alakul ki az egyenes kieséses szakasz mezőnye.