Gyógyvizek Völgye

Újságíróknak és turisztikai szakembereknek szervezett tanulmányutat a Gyógyvizek Völgye TDM Egyesület. Két nap alatt a résztvevők három település: Egerszalók, Demjén és Egerszólát turisztikai fejlesztéseit tekinthették meg. A vendégek pincékbe, fürdőkbe, szállodákba látogattak el, gasztronómiai és kézmûves programokon is részt vettek.

A csúszdától pár méterre lévő barlangfürdőt még nem használhatják a gyerekek, de ha elkészül, akár a Kamikáze és a Turbó csúszdát is kipróbálhatják majd.
Egyelőre újságírók és utazásszervezők nézhetik csak meg a fejlesztési munkákat. A Gyógyvizek Völgye TDM Egyesület két napos tanulmányutat szervezet számukra, hogy bemutassa három heves megyei település folyamatban lévő fejlesztéseit és a már megújult turisztikai kínálatát.
A két nap során a vendégeknek bemutatták a legjelentõsebb termálfürdõket, valamint a helyi borászatokat, ahol különleges bor- és gasztronómiai élményekben volt részük. Meglátogatták Egerszalók és Demjén jelentősebb szállodáit, valamint kézmûves progamokon is részt vettek az Egerszalóki Barlanglakásoknál.
Az egyesület partnert, támogatót is talált a programsorozathoz, amely a pályázati forrást megduplázta.
Az egyesület szerint a Gyógyvizek Völgye egyre jelentõsebb helyet foglal el az Észak-magyarországi régió és egyben hazánk turizmusában. Ezt bizonyítja, hogy az elmúlt 4 évben közel ötszörösére nõtt a három településen a kereskedelmi szálláshelyeken töltött vendégéjszakák száma.