Comenius Találkozó

Öt ország pedagógusait látta vendégül az egri Szivárvány Óvoda. Az uniós forrásból megrendezett Comenius Találkozó az Eszterlánc tagóvoda kétéves pályázatának záróeseménye volt. A pedagógusok egészségügyi, energiatakarékossági és környezetvédelmi témákban cseréltek tapasztalatokat, az óvodásoknak játékos vetélkedőkkel adták át az új ismereteket.

Külföldi vendégeket köszöntenek az Eszterlánc Tagóvoda gyermekei. Öt országból: Izlandról, Ausztriából, Angliából, Svédországból, és Franciaországból érkeztek pedagógusok szakmai találkozóra Egerbe. Az uniós forrásból megvalósuló Comenius Találkozó egyik célja az volt, hogy a pedagógusok megismertessék egymással egymással egészségügyi, energiatakarékossági és környezetvédelmi módszertanaikat.
A programban Magyarországot az Eszterlánc tagóvoda pedagógusai képviselték, akik korábban szintén tanulmányúton vettek részt az öt országban. Svédországban energiatakarékosságról és szelektív hulladékgyűjtésről, Ausztriában, Franciaországban bioélelmiszerekről és használati eszközök, anyagok újrahasznosításáról szereztek új ismeretek. Az óvoda Izlandon egy multimédia előadással is bemutatkozott. A legfontosabb tapasztalatokat beépítették tantervükbe, az óvodások például játékos vetélkedőkön nyert zsetonjaikkal egészséges élelmiszert: zöldséget, gyümölcsöt vásárolhattak az egri piacon.
Az óvodások magokat ültettek, növényeket neveltek, a nagycsoportosok a külföldi országok óvodásaival interneten ismerkedtek. Tavaly a gyermekek egy miniolimpiát is megnyertek.
A Comenius Találkozó vendégei egy városházi fogadáson is részt vettek. Az ötnapos rendezvényen számos program: városnézés, pincelátogatás és majális várta még őket.