Összefogás a fogyatékos emberekkel

A halmozottan sérült gyereket vagy fiatalt nevelő családok helyzetére kívánja felhívni a figyelmet az a négy alkalomból álló konferenciasorozat, amelynek első állomását Egerben rendezték meg. A rendezvényt hazai forrásból a Halmozottan Sérültek Heves Megyei Szülőszövetsége szervezi több civil szervezettel közösen.

Különösen nehéz helyzetben vannak a halmozottan sérült, vagyis kettő vagy több fogyatékossággal élő gyermeket nevelők. Egy ilyen fiatal gyermek ápolása hatalmas lelki, fizikai és anyagi megterhelést jelent a napi 24 órás szolgálatot teljesítő családtagoknak, miközben elszigetelődnek egészséges embertársaiktól, saját maguk vállalt „vezeklő” életet élnek. Nekik szeretne segíteni az a konferenciasorozat, amelyet Halmozottan Sérültek Heves Megyei Szülőszövetsége hirdetett meg egy pályázati támogatásnak köszönhetően.
Cél az is, hogy pozitív irányba formálják a többségi társadalom tagjainak szemléletét, ezzel csökkentve a hátrányos megkülönböztetést és a kirekesztettséget.
A konferenciák megszervezésére a szervezők a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatán nyertek három millió forintot. Az Összefogás a fogyatékos emberekkel című program Miskolcon, Nyíregyházán és Poroszlón folytatódik és március végén zárul.