Megnyílt az új műjégpálya

Hétfőn délután megnyílt a műjégpálya a Kossuth Zsuzsa Szakközépiskola Bem téri sportpályáján. A jégpályát az Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye, vagyis az EKVI üzemelteti márciusig. Délelőtt elsősorban iskolásokat, óvodásokat várnak, a nagyközönség délután és este veheti igénybe a jégfelületet.

Pénteken még szárazon állt a pálya, a munkások a megfelelő feltételek megteremtésével foglalkoztak. Hétfőn délután viszont az eső ellenére már 5 centiméteres jég volt a pálya teljes területén.
A próbaüzemre a helyi kollégistákat mozgósították, akik éltek is a lehetőséggel. Több csoport húzott korcsolyát, ehhez a pálya melletti kölcsönzőt vehették igénybe. A nagyobb, palánkkal körülvett, 450 m2-es pálya mellett van egy kisebb, a kezdőknek fenntartott terület.
Már áll a melegedő és a büfé is. Hétköznap délelőtt elsősorban az iskolai, óvodai csoportokat várják, majd délután 1-től, a pályakarbantartást követően este kilencig lesz nyitva a műjégpálya. Péntek esténként, éjfélig jégdiszkót is üzemeltetnek.