Óz, a nagy varázsló

Egy klasszikus történet, az Óz, a nagy varázsló című mese bemutatójára készül a Gárdonyi Géza Színház. A Pinczés István által rendezett előadásban fellép a színház tánctagozata is. A darab zenéjét és dalszövegeit Aldobolyi Nagy György írta.

Több mint száz évvel ezelőtt írta meg L. Frank Baum amerikai író Óz történetét, melynek magyar fordítását Schwajda György alkalmazta színpadra, és később Éry-Kovács András dolgozta át, melyből két évtizeddel ezelőtt sikeres ősbemutatót tartottak Egerben. Pinczés István rendező ezt a szöveget felhasználva hozott létre korszerű darabot. Mint mondta, a történet egy tanító célzatú mese, és legfőbb tanulsága az, hogy mindenkinek önmagában kell megtalálnia, amit keres, nincs szükség varázslóra.
A darab fontos alkotóeleme a zene. Nemcsak a zenei anyagot, de a dalszövegeket is Aldobolyi Nagy György írta.
Ózt, a nagy varázslót Venczel Valentin, Dorkát Bánfi Kata, a Jótündért Dimanopulu Afrodité játssza, a gonosz boszorkány szerepében Nánási Ágnest láthatjuk. A Madárijesztőt Káli Gergely, a Bádogembert Ozsgyáni Mihály, a Gyáva oroszlánt Szívós Győző alakítja, a Dorkát kísérő Totó kutya szerepében Nagy Barbara várja a gyerekeket. Az előadást a tánctagozat szereplése teszi teljessé.