Többlettel zárt Eger

Az önkormányzat a tervezetthez képest 750 milliós többlettel zárta az első félévet , a város likviditása, pénzellátása kedvező. A költségvetés stabilitása az évek óta következetesen folytatott szigorú gazdálkodásnak köszönhető- értékelte Habis László polgármester az önkormányzat költségvetésének első félévét.

A korábbinál szigorúbb gazdálkodási környezetben is kiegyensúlyozottan és jól gazdálkodott a város az első félévben. Az intézmények pénzellátása zavartalan volt, a városüzemeltetés feltételeit biztosította az önkormányzat. Minden partnernek határidőben, szerződés szerint fizetett a város. Az első félévben több mint fél milliárd forinttal több volt a realizált bevétel, mint a kiadás. Sikerült a bankbetétek szintjét megőrizni, a kamatbevételekből így fedezhetők voltak a hiteltörlesztés költségei.
A polgármester hozzátette: kedvezőtlenül alakultak azonban a vagyoni típusú felhalmozási bevételek. A helyi közösségi közlekedés területén jelentős veszteségek jelentkeztek, melynek kompenzálására 72 millió forinttal támogatta idén a helyi volán társaságot a város. Ez azonban még így is kevés annak gazdaságos működtetéséhez. Magas a kedvezményeket igénybe vevők száma, és ehhez nem érkezik megfelelő mértékű állami kompenzáció. A nehézségeket igyekeznek leküzdeni, továbbra is azon dolgoznak, hogy a bevételi előirányzatokat teljesítsék és a költségtakarékos gazdálkodás a jövőben is biztosított legyen.