Elmarad az Eger Rally

Nyolc éve – általában április első hétvégéjén – Egerben kezdődött a magyar és az utóbbi időben a szlovák rally idény. A szervező bizottság hétfői bejelentése alapján 2012-ben elmarad az egri idénynyitó.

Már az is jelzésértékű volt, hogy nemrég lekerült a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség honlapjáról a rally szakág idei versenynaptára. Korábban a hat versenyhétvégéből három kérdéses volt, ezek között szerepelt az idénynyitó, a március 30-a és április 1-je közötti Eger Rally. A város nemrég 1,8 millió forint támogatást szavazott meg az eseményre.
A mai nap, azaz március 5-én, hétfőn Lakatos Róbert, a szervező bizottság vezetője hivatalosan is jelezte az MNASZ felé, hogy idézem: „Tehát, ezúton, hivatalosan értesítem az MNASZ-t és annak vezető tisztségviselőit, hogy az idei Eger Rallyet nem tudjuk megrendezni! Tisztelettel kérem, tájékoztatásom tudomásul vételét, valamint hogy az MNASZ versenynaptárában, amikor majd megjelenik a rallye bajnokság, az Eger Rallye rendezvényt ne szerepeltessék.”
Ez a közleményt több rally oldalon, így a rendezvény hivatalos honlapján is teljes terjedelmében olvasható. Erre az évre hat futamot, öt magyar helyszín mellett egy romániait, terveztek a szövetségben. Az egri mellett még két helyen volt kérdéses egy hónappal ezelőtt a rendezés.