Felkészülési labdarúgó torna

Az Egri FC NB II-es labdarúgó csapata az előkészületi meccsek mellett egy hat csapatos felkészülési tornán is részt vesz. Az egyes mérkőzéseknek a Felsővárosi Sporttelep műfüves pályája ad otthont. Az első meccsen az NB III-as listavezető Putnokot fogadták az egriek.

Az ilyenkor szokásos szerda-szombat ritmus szerint követik egymást az előkészületi mérkőzések. Az egriek még egy tornát is szerveztek a következő hetekre, amelyben rajtuk kívül a szintén NB II-es Kazincbarcika, valamint négy NB III-as csapat, a Felsőtárkány, a Hatvan és a Gyöngyös, valamint a Mátra-csoport listavezetője, a Putnok vesz részt. Minden találkozót a Felsővárosi műfüves pályán játszanak a csapatok. Az első összecsapások szerdán este voltak. A Felsőtárkány 2-1-re verte az NB II-es Kazincbarcikát, majd ezt követően jött az Eger-Putnok találkozó. Az egrieknél hiányzott Preklet, aki az NB II-es válogatottal Törökországban edzőtáborozik, illetve Illyés ezúttal kispados volt, mivel elszerződött Amerikába, a North American Soccer League Atlanta Silverbacks nevű csapatához. A korábbi amerikai TV-szereplés új szerződést hozott az egri kapusnak.
Visszatérve az edzőmeccsre, Simon Antal és Vojtekovszki Csaba együttesében két új játékos mutatkozott be: az egyik a szerb csatár, Nikola Vujosevic, aki legutóbb Hongkongban játszott, a másik az Illyés helyére érkező kapus, a Diósgyőrben nevelkedett Giák Tamás. Az első félidőben a Putnok szerzett vezetést Monyók révén. Erre a második félidőben egy Farkas Ádám és két Horváth Zoltán találat volt a válasz. Legközelebb szombaton, egy órától az NB II-es DVSC-DEAC lesz az ellenfél az újabb felkészülési mérkőzésen.

Január 25.
Felsőtárkány (NB III) – Kazincbarcikai SC (NB II) 2-1
Egri FC (NB II) – Putnok VSE (NB III) 3-1

Következik:
Január 28.
10:00 Kazincbarcika (NB II) – FC Hatvan (NB III)
15:00 Felsőtárkány (NB III) – Gyöngyösi AK (NB III)

Előkészületi mérkőzés – a tornán kívüli találkozó:
13:00 Egri FC (NB II) – DVSC-DEAC (NB II)