35 éves a Bükki Nemzeti Park

Idén ünnepli fennállásának 35. évfordulóját a Bükki Nemzeti Park. A jubileum megünnepléséről, illetve az igazgatóság idei ökoturisztikai programjairól sajtótájékoztatón számoltak be a nemzeti park munkatársai.

1977. január 1-jén alakult meg hazánk harmadik nemzeti parkja a Bükki Nemzeti Park. Az igazgatóság működési területe Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre terjed ki. Területén jelenleg 9 tájvédelmi körzet és 13 természetvédelmi terület található. A Bükki Nemzeti Park Magyarország legnagyobb és legváltozatosabb természeti adottságú hegyvidéki, erdős nemzeti parkja.
A Nemzeti Park idén ünnepli 35 éves születésnapját. Az évfordulóra emléküléssel, kiállítással, koncerttel készülnek az igazgatóság munkatársai január 26-án. A jó hangulatról a felsőtárkányi Faluházban a Csík Zenekar gondoskodik, melynek egyik tagja, Szabó Attila lesz idén a Bükki Nemzeti Park védnöke. Szavai szerint a népzene, a népi hagyományok ápolása a természetvédők munkájához hasonlít, mindkettő célja megőrizni, átadni, megismertetni az emberekkel értékeinket.
A nemzeti park ebben az évben is gazdag programkínálatot tervez. Az érdeklődőket egyebek mellett gasztrotúrákkal, játékos ismeretterjesztő foglalkozásokkal, állatbemutatókkal, valamint a bükki füvesember gyógynövény ismereti előadásaival várják.