Labdarúgó U15 I. osztály: Egri FC – Békéscsaba UFC 1-2

Gázszivárgás miatt elmaradt az NB II nyolcadik fordulójára kisorsolt Eger – Újpest mérkőzés. A labdarúgást kedvelők így sem maradtak foci nélkül, mert az országos serdülő bajnokság I. osztályában érdekelt egriek a Békéscsabát fogadták.

Horváth Tamás együttese tavaly nyerte meg a II. osztály Keleti-csoportjának küzdelmeit, így idén már a legjobbak között játszanak. Hét forduló alatt három-három győzelem és döntetlen, illetve egy vereség – egy héttel korábban a Ferencváros ellen – volt az egri mérleg. Az U15-ös és az U13-as csapat a Békéscsabát fogadta a Felsővárosi Sporttelepen. Az U15-ös együttes jól kezdett. A hátvéd Péter Martin 35 méterről elvégzett szabadrúgását Ivicsevics, a vendégek kapusa jól elnézte, így a 10. percben a piros mezes egriek szereztek vezetést. Árvai akár kettőre is növelhette volna előnyünket, de négy percel a félidő előtt, szöglet után Zsömbörgi Márton kotorta be közvetlen közelről az egri kapuba a labdát, vagyis 1-1-gyel zárult az első 40 perc. Fordulás után egy lassan hazacsorgó labdát rosszul számítottak ki az egri védők. A csereként beállt Bodnár eléjük került és átesett a későn odaérő Farkas Dániel lábán, 11-es. A büntetőt Hegedűs Ádám belőtte, ezzel nyert – az U13-as csapathoz hasonlóan – 2-1-re a Békéscsaba.
A felnőttekre visszatérve a labdarúgó NB II Keleti-csoportban a nyolcadik fordulóban két meccs is elmaradt: az egyik éppen az Eger – Újpest volt. Az egri meccs gázcső-törés miatt maradt el. A pótlásról, az új időpontról az MLSZ fog dönteni.
A 8. forduló további eredményeiről: ezúttal nem volt döntetlen. A Nyíregyháza gólgazdag meccsen először nyert a bajnokságban. Az új edzővel a kispadon a Mezőkövesd két öngóllal verte a REAC-ot. Kikapott Debrecenben a Szolnok, Békéscsabán pedig a Balmazújváros. Szombaton 14:30-tól a Vecsést verő Kazincbarcikával játszanak az egriek, idegenben .

Ness Hungary NB II. Keleti-csoport, 8. forduló
Nyíregyháza Spartacus FC – Szeged 2011 4-3
Békéscsabai Előre 1912 SE – Balmazújvárosi FC 1-0
DVSC-DEAC – Szolnoki MÁV FC 2-1
Vecsési FC – Kazincbarcika SC 0-2
Restart-Ceglédi VSE – Budapest Honvéd-MFA 3-2
Mezőkövesd-Zsóry SE – Rákospalotai EAC 2-1
Orosháza FC – Dunakanyar-Vác – elmaradt
Egri FC – Újpest FC II – elmaradt