Emlékezett a Jobbik

Két évvel ezelőtt rendőrök vitték el a Dobó térről a koszorúzásra készülő gárdistákat – erre emlékezett a Jobbik, az Új Magyar Gárda és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom augusztus 19-én. Bognár Ignác jobbikos városi képviselő szerint az eltelt két év alatt semmi nem változott, most éppen a nemzeti oldal teljes letámadása folyik. Bognár azt mondja: nem csak a rendőrök két évvel ezelőtti lépését nem felejtik, annak a nevét sem, aki kihívta a rendőröket a civilekre és a gárdistákra.

Évekkel ezelőtt a Hatvannégy Vármegye tiszteletbeli elnöke azt mondta: ha a Fidesz kerül hatalomra, a nemzeti oldalnak sokkal rosszabb lesz – Bognár szerint ezt tapasztalják is, a nemzeti oldal teljes letámadása folyik. Úgy látják: a Fidesz egypártrendszert akar, a Jobbik viszont az útjában áll.
A nemzeti oldal képviselői arra emlékeztek, hogy két évvel ezelőtt rendőrök vitték el a megemlékező gárdistákat.
Ferenczi Henrik, az Új Magyar Gárda főkapitány-helyettese csak azt jelentette be: a gárda létezik és él. Kürti Zoltán, a Hatvannégy Vármegye egri vezetője szerint az, hogy Zagyvát letartóztatták, bizonyítja, hogy a rendőri ostobaság Budapesten is létezik, nem csak Egerben.
A rendezvény végén megtapsolták a rendőröket, majd koszorúzni indultak a várba.