Légiós cserkészek

Egyenruha, nyakkendő, jókedv, hálózsák és polifoam volt a felszerelése annak a 175 cserkésznek, akik a berva-völgyi cserkészparkban táboroztak augusztus 14-e és 21-e között. A fiatalok a magyar cserkészszövetség II. kerületének nyári nagytáborában vettek részt.

Az idei tábor keretmeséje a Római Birodalom világát idézte, a miskolci, egri és szerencsi légionáriusok négy altáborban vettek részt az egy hetes kiképzésen. A fiatalok minden rendelkezésükre álló nyersanyagot felhasználtak az építkezéshez, sátrat vertek, árkoltak, csajkafát, cipőtartót és szemetest készítettek az erőben talált hulladék fából. A római légionáriusok egyenruhájában pajzzsal és karddal teknős alakzatban vonuló cserkészek harci felszereléseiket is maguk készítették.
A második cserkészkerület, Heves és Borsod – Abaúj – Zemplén megye 14 cserkészcsapatából 6 közösség 175 fiatalja jött el a táborba.
A résztvevő gyerekek közül sokan idén próbáztak először, a cserkésztörténetből, elsősegélyből, gyakorlati ismeretekből tett sikeres vizsga után letették a cserkészfogadalmat és hivatalosan is a cserkész társadalom tagjaivá váltak.