Vizek városa – városok vize

Városunk ad helyszínt a Magyar Hidrológiai Társaság 29. alkalommal megrendezett vándorgyűlésének, július 6-a és 8-a között. A három napos konferencia keretében a vízgazdálkodás aktualitásait tárgyalják, így például az árvízvédelmi eljárásokat, valamint a Duna stratégiát.

270 vízügyi szakember érkezett Egerbe, a Magyar Hidrológiai Társaság Vándorgyűlésére. A konferencia résztvevőit Habis László, polgármester köszöntötte az Eszterházy Károly Főiskola előadójában.
A három napos konferencia során 15 szekcióban közel 170 előadást hallgathatnak meg az érdeklődők. Az általános vízgazdálkodással kapcsolatos témák mellett kiemelt szerepet kapnak az aktuális vízügyi kérdések is. Így például a nemrég elfogadott Duna stratégiát is bemutatták a résztvevőknek, amely Európai Unió belső piacának erősítését, valamint a Duna mentén élő nemzetek összekovácsolását célozza.
Eger hetedszer tölti be a szakmai konferencia házigazda szerepét. A résztvevők a tanácskozások után történelmi sétát tesznek városunkban. A vándorgyűlés zárónapján pedig tanulmányi látogatást tesznek az egerszalóki fürdőben és természetesen a Bikavér Ünnepre is kilátogatnak majd.