Hamis kukamatricák

A Városgondozás munkatársai idén már többször találkoztak hamisított kukamatricákkal. Rittenbacher Ödön, a cég igazgatója azt mondja: mint ahogy színházjegyet, úgy kukamatricát sem vásárol az ember az utcán. Több feljelentést is tettek már ez ügyben.

A Városgondozás soha nem árusít az utcán kukamatricákat, így ha valaki ott vásárol, akkor kockáztatja, hogy nem valódit vesz, s esetleg újra ki kell fizetnie a hulladékszállítás díját. Így kétszer is a pénztárcába kell nyúlni: egyszer a hamis matricáért, egyszer pedig az igaziért, ami fejében tényleg el is szállítják a hulladékot.
Az utóbbi időben többször is előfordult, hogy a szállítást végző cég munkatársai hamis matricákat találtak. Felismerik az igazit a sorszámról, az előállítás technológiájáról, és persze nyilvántartást is vezetnek: ki fizetett a hulladékszállításért.
A belvárosban több hamis matricát találtak, nem lehet tudni, hogy valaki szívességből hamisít vagy üzletel vele. A Városgondozás minden esetben feljelentést tesz.
A szemétszállítási díjat csak a Városgondozás Homok utcai telephelyén lehet befizetni, az itt kapott matrica biztosan nem hamis.