Zöld Baloldal

Megalapította a Zöld Baloldal megyei csoportját a Munkáspárt 2006 és a Magyarországi Szociáldemokrata Párt megyei szervezete. Úgy látják: szükség van hiteles politikát folytató, baloldali értékeket képviselő szervezetre, amely jövőre meg tudja majd szólítani a baloldali szavazókat. 

Szervezeti önállóságát megtartva hozta létre a két párt Heves megyei szervezete a Zöld Baloldal megyei csoportját. Az ország jelenlegi helyzete, a jobboldal erősödése megköveteli a baloldali összefogást – mondta Tajcs Ferenc, a Munkáspárt 2006 megyei elnöke. Úgy véli: a munkanélküliség, a hárommillió szegény, a kirekesztés mind ezt sürgetik.  A Zöld Baloldal megyei csoportjának megalakításával már a választásokra készülnek.
Nemcsik János, a szociáldemokrata párt megyei elnöke azt emelte ki: pártjuk már 120 éve töretlenül képviseli a baloldali értékeket.
A megállapodásban rögzítették: szükség van nyitott, hiteles, a baloldali értékeket képviselő  szervezetre, amely képes a szavazók szolidaritásba vetett hitét visszaadni. Azt remélik,  a két párt között nem csak megyei, hanem országos szinten is születik hasonló megállapodás.