Járdaépítési munkák és útfelújítások kezdődnek az ünnepek után – Forgalomkorlátozás várható

Felújítás a Déva utcában

Megújul a Déva utca egy szakasza, ugyanis április 2-tól megkezdődik a COOP áruház melletti szakasz felújítása – áll az önkormányzat közleményében. Mint írják, a munka során a részleges pályaszerkezet-cserét követően új aszfalt kopóréteg készül, emellett a garázssor felőli oldalon szegélycserét is végeznek. Az előreláthatólag három hétig tartó felújítás mind az útpályát, mind az áruház felőli parkolórészt érinti, amely ideje alatt az útszakasz lezárásra kerül. A Kolozsvári utca és a Berze Nagy János utca közötti szakaszon kétirányú forgalmi rend kerül bevezetésre.

Új járda épül a Tárkányi és az Egri út kereszteződésében

Az új szakasz megépítése a Tárkányi út páros oldalán lévő járda végétől indul, amely az Egri utca 10. sz. ingatlanjának végéig tart – áll az önkormányzati közleményben. A meglévő földmedrű árok helyén zárt csatorna készül és erre épül az új járdaszerkezet aszfalt kopóréteggel. A járda építésével egyidőben az érintett ingatlanok kapubejárói és ezen szakasz csapadékvíz elvezetése is rendeződik. A munkálatok várhatóan április 2-án, kedden kezdődnek és május végéig tartanak.

Forgalomkorlátozásra kell számítani a Bástya utcában

Április 4-én, csütörtökön munkaterület-átadással veszi kezdetét a Bástya utca és a Gárdonyi Géza utca egy szakaszának felújítása, amely az Egri Csillagok utca és a Leányka utca közötti részen valósul meg – tette közzé az önkormányzat. A kivitelezés során a részleges pályaszerkezet-cserét követően teljes felületen új aszfalt kopóréteg készül, a rossz állapotú szegélyek cseréjével. A felújítás előreláthatólag két hetet vesz igénybe, amely alatt az érintett szakaszon forgalmi rend változás lesz érvényben. A beruházás félpályás közlekedés mellett zajlik, váltott félpályán a Szarvas tér, Mekcsey utca irányából közlekedők tudnak haladni, az ellenkező irányból történő közlekedés nem lesz megengedett. Továbbá lezárják a „Gárdonyi-ház” megnevezésű autóbuszmegállókat. Az önkormányzat az érintett utcákban lakók és az arra közlekedők megértését és türelmét kéri.