SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Média Eger Kft. ügyvezető-főszerkesztőjeként ezúton tájékoztatom a sajtó képviselőit, hogy a sajtóban korábban megjelent hír, miszerint Blaskó Balázs, a Gárdonyi Géza Színház igazgatójának utasítására a TV Eger letiltotta a „Féktelenül” című műsor korábbi, Venczel Valentinnal készült epizódját, nem felel meg a valóságnak.

Blaskó Balázs semmilyen formában nem adott utasítást – hiszen nem is adhatott! – a Média Eger Kft. vezetőségének arra irányulóan, hogy a fentebb említett felvétel ne kerüljön adásba. A döntést, miszerint a felvételt a televízió nem sugározza, mint ügyvezető-főszerkesztő, a szakmai és sajtóetikai szempontok figyelembevételével, én hoztam meg. Ennek oka, hogy a fentebb is említett felvétel kimeríti az egyoldalú tájékoztatás fogalmát, amely így nem felel meg sem a közszolgálatiság, sem pedig a kiegyensúlyozott tájékoztatás kritériumainak.

A döntésemben nem befolyásolt sem a Gárdonyi Géza Színház vezetése, sem a városé. Utasítást a felvétel letiltására semmilyen irányból nem kaptam, aki ezzel szemben mást állít, az valótlant állít. A döntés kizárólag szakmai okok mentén született meg, ennek fényében pedig a közeljövőben a Média Eger Kft. a kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében az ügy mindkét érintettjének lehetőséget fog biztosítani ugyanabban a műsorban, ugyanolyan műsoridő mellett az álláspontjaik kifejtésére.

dr. Somogyi Kinga
ügyvezető-főszerkesztő
Média Eger Kft.