TELJES ÚTZÁRRAL JÁRÓ MUNKÁLATOK KEZDŐDNEK A KERTÉSZ UTCÁBAN

Útlezárással, jelentős forgalmirend-változással járó munka kezdődik a Kertész utcában, az épülő parkolóház mellett augusztus 6–án.

Csaknem 1,6 milliárd forint felhasználásával épül új, 253 férőhelyes parkolóház Egerben a Modern Városok Program keretében a Nemzeti Vízilabda és Úszóközponthoz kapcsolódóan. A Bitskey uszodával szemközti területet idén februárban vette át a kivitelező, most újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a beruházás.

A parkolóházhoz kapcsolódó közműkiváltási munkálatok miatt jelentős forgalmirend-változás szükséges: a Kertész utca beruházás melletti szakaszát – a dr. Agyagási Dezső utcai csomóponttól a Kötő utcai kereszteződésig – augusztus 6-ától várhatóan öt héten át, szeptember elejéig lezárják.

A Szarvas tér felől a lezárt szakaszt a Kertész utca – összekötő út – Maklári út – Hadnagy út terelőútvonalon lehet kikerülni. A Szarvas tér felől Füzesabony irányába érdemes a végig Maklári utat igénybe venni egészen az Ostorosi útig. Déli irányból a Kertész utcai lezárt szakaszt a Kertész utca – Hadnagy utca – Maklári út – Szarvas tér útvonalon lehet elkerülni.

A forgalom zavartalan lebonyolítása érdekében az önkormányzat ideiglenesen megállási tilalmat rendel el a Maklári utca érintett szakaszán. A Kertész utcában a páratlan oldalon lévő járda a gyalogosforgalom számára továbbra is rendelkezésre áll.

A forgalmirend-változást a kivitelező táblákkal jelzi majd az érintett kereszteződésekben. A terelés miatt jelentősen megnövekszik a forgalom a Maklári úton és a Hadnagy utcában, ezért kérjük a gépjárművezetőket, hogy fokozott figyelemmel, óvatosan közlekedjenek és vegyék figyelembe az újonnan kihelyezett jelzőtáblákat!

A munkálatok miatt a buszok is megváltozott útvonalon közlekednek – erről indulás előtt érdemes tájékozódni a szolgáltató Volánbusz Zrt.-nél.

Eger önkormányzata ezúton is kéri és köszöni az érintettek, közlekedők türelmét és megértését!