November 24-ig tart a zöldhulladék-gyűjtési akció

Még egy hétig elszállítják a házaktól a zöld zsákba gyűjtött lombot s a megfelelően kötegelt gallyakat.

A szeptembertől Egerben is bevezetett, házhoz menő gyűjtés keretében az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. a családi házas övezetben lakók részére díjmentesen biztosítja a zöldhulladék elszállítását. A zöldhulladék díjmentes elszállítása csak a lakosság részére térítésmentes, ez a kétheti gyakoriságú gyűjtés november 24-ig tart. A zöldhulladék elszállítási időpontok (utcák szerinti részletezéssel) a szolgáltató honlapján www.egrihulladek.hu oldalon továbbra is elérhetőek, ám az akcióból már csak egy hét van hátra. November 24-e után a Homok utca 26. szám alatti hulladékudvarban továbbra is bármilyen zöldhulladék leadható. Nagyon fontos, hogy a zöldhulladékot az ingatlanok elé a megjelölt elszállítási nap reggelén, legkésőbb 6.00 óráig helyezzék el, hiszen ekkor már elindul a gyűjtés. Eger Önkormányzata felhívja a figyelmet arra: mindannyiunk közös érdeke, hogy városunk közterületei rendezettek és tiszták legyenek, kérjük tehát, hogy a zöldhulladékot leghamarabb csak ez elszállítási dátumot megelőző napon, s lehetőleg csak az esti órákban helyezzék ki a közterületre!

A közszolgáltató kéri, hogy a lomb, kisebb gally a cég által ingyenesen biztosított és a gyűjtést végző munkásoktól is kérhető, zöld színű zsákokba kötve kerüljön a házak elé, mert ez a zsák lebomlást segítő adalékkal készül. Ha nem ezt a csomagolási módot használják a lakosok a gyűjtésre, úgy a műanyag zsákot a vállalat munkatársainak – a szelektivitás jegyében – külön kell gyűjteniük, s ez rengeteg plusz munkával jár. A zsákba nem férő gallyak elszállítását legfeljebb 2 cm átmérőig és 1 méter hosszúságig tudja garantálni a szolgáltató. Kérik, hogy a darabolt, kötegelt ágat, gallyat a zsákok mellé helyezzék ki, ugyancsak legkésőbb az elszállítás napján, reggel 6.00 óráig.

Amennyiben nem elegendő az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. által biztosított zöld zsák, a cég tájékoztatása alapján a Homok utca 26. szám alatti, központi telephelyen további zsákok kérhetők. Ugyanitt – ügyfélszolgálati időben – november 24-e után is átveszik a zöldhulladékot, egy hét múlva tehát csak a házhoz menő zöldhulladék-gyűjtés ér véget.