FORGALMI VÁLTOZÁSOK A XI. EGER RALLYE KAPCSÁN

Eger és vonzáskörzete a 2016-os évben ismét otthont ad a hazai és nemzetközi érdeklődéssel kísért Országos Rallye Bajnokság I. futamának, az Eger Rallye-nak. A sok ezer látogatót a városba vonzó, hatalmas érdeklődéssel kísért sportesemény rajtceremóniája április 1-én, pénteken 18.00 és 22.00 óra között lesz a Dobó téren, a Rallye záró eseményét pedig április 3-án, vasárnap, 13.00 és 19.00 óra között tartják az Eszterházy téren.

A versenyautók a pénteki napon a Hibay utcán és a Kis Dobó téren keresztül közelítik meg a Dobó teret, majd a Bajcsy-Zsilinszky utcán keresztül hagyják el a helyszínt.

A vasárnapi záró ceremónia résztvevői a Fellner J. utca – Bajcsy-Zsilinszky utca – Széchenyi utca útvonalon érkeznek az Eszterházy térre, és a Kossuth utca irányába távoznak a helyszínről.

A fenti útvonalakon nagyszámú nézőközönség helyezkedik majd el, ezért mind a gyalogosok, mind a gépjárművek közlekedése rendkívül korlátozott lesz Eger belvárosában.

Tisztelettel kérjük az érintett terület lakóit és a belvárosban közlekedő egrieket, hogy a fentiekben jelzett időpontokban lehetőség szerint kerüljék el járműveikkel a belvárost!

A balesetek megelőzése érdekében útlezárásra kell számítani a következő időpontokban és helyszíneken:

  • április 1-jén, pénteken a Kossuth L. utcában, a Hatvani kapu téri csomóponttól az Egészségház utcáig
  • lezárják a Hibay utcát, a Jókai utcát, a Bajcsy-Zsilinszky utcát, az Érsek utcát, valamint a Fellner utcát
  • vasárnap a Fellner utcában, a Bajcsy-Zsilinszky utcában és a Széchenyi utcában lehet forgalomkorlátozásra számítani, valamint lezárják a gépjárműforgalom elől az Eszterházy tér Líceum bejárata előtti részét
  • a verseny időtartama alatt – szervizpark, technikai gépátvétel stb. – torlódásra lehet számítani a Kisasszony utcában (a Kisasszony piac környezetében), a Faiskola utca – K2-es út kereszteződésénél és a Hadnagy utca – Ady E. utca kereszteződésénél (az Érsekkert bejáratánál)

Az útlezárásokat az Egri Rendőrkapitányság, a Közterület-felügyelet, az Agria Polgárőr Egyesület, valamint az Agria Speciális Tűzoltó és Mentő Csoport biztosítja. A pénteki nyitórendezvény időtartama alatt a Minorita templom gyalogosan az Eszperantó sétányon keresztül lesz megközelíthető.

Felhívjuk a nézők figyelmét arra, hogy saját testi épségük megóvása érdekében csak a gyalogosközlekedésre kijelölt helyen tartózkodjanak és tegyék lehetővé a rendezvény balesetmentes lebonyolítását! Az Eger Rallye-hoz kapcsolódó rendezvények sikeres megvalósítása érdekében minden érintett egri polgár szíves megértését és türelmét kérjük.