Gumicsere és átvizsgálás

Gumicsere, fagyálló ellenőrzés, téli szélvédőmosó folyadék feltöltés – ezek a legfontosabbak a gépjárművek téli felkészítéséhez. A gumisoknál már ezen a héten is nagy volt a forgalom, de sokan még kivárnak a téli abroncsok felrakatásával. A várható tumultus miatt érdemes előre időpontot kérni a szervizeknél.

Napok óta jelentős forgalmat bonyolítanak az egri autógumis cégek, a dömping a jövő hétre várható. A szakemberek szerint az éjszakai fagyok után a reggeli nyálkás útburkolaton már veszélyes nyári gumival közlekedni. Az új téli gumi barázdáinak mélysége 9 milliméter, ha 4 millire kopott, már nem szabad használni.

Az új gumik piacán széles a választék. Magdus Csaba szerint rossz minőségű gumi nincs a piacon, de az olcsóbb kategóriájúak inkább a kisebb, kevesebbet futó kocsikhoz ajánlottak. Érdemes vásárlás előtt megnézni a nemzetközi autóklubok tesztjeit is. A gumicsere mellett az autósoknak érdemes szervizben átvizsgáltatni a kocsijukat, sok helyen ezt ingyen végzik a szakemberek.

A szervizekben műszerekkel ellenőrzik az autók hűtésrendszerét. A nyári ablakmosó folyadék egy fagyos reggelre már megdermedhet, így azt is érdemes műszeresen ellenőriztetni, téli típusúra lecserélni.