Jobbik a jegyzőt vádoló videóról

Az egri jegyzőt vádoló videóval kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Bognár Ignác. A Jobbik önkormányzati képviselője szerint ha beigazolódik, hogy dr. Kovács Luca közmunkásokat foglalkoztatott a saját kertje rendbetételére, az különösen súlyos tettnek minősül. Bognár szerint a Fidesz belső ellenzéke számol le a jegyzővel.

Ha beigazolódik, hogy az egri jegyző közmunkásokat dolgoztatott a saját udvarában, akkor elképesztően súlyos esetről van szó, hiszen neki a törvényesség őrének kellene lennie – mondta Bognár Ignác, a Jobbik önkormányzati képviselője sajtótájékoztatón arra a videóra célozva, ami a napokban jelent meg egy videomegosztó portálon. A felvételen munkások földet lapátolnak, a felirat pedig a következő: „közpénzből, közmunkásokkal épül dr. Kovács Luca egri jegyző kertje”.

Bognár Ignác információi szerint a felvétel márciusban készült a jegyző asszony házánál. A képviselő szerint hivatali belső vizsgálatra lenne szükség az eset tisztázásához, aminek a kezdeményezése Habis László polgármester erkölcsi kötelessége.

Bognár azt is hozzátette, úgy véli, hogy az ügy a Fidesz belső ellenzékének leszámoló hadjárata.

Reagálás

Dr. Kovács Luca jegyző reagálásában azt írja, hogy az említett munkát megbízott vállalkozó végezte és arról nem volt információja, hogy a dolgozók között volt-e közmunkás. A Jobbikos sajtótájékoztatón elhangzott és vélt összefüggések valótlanok- írja a jegyző, hozzátéve, feljelentést tesz.

Jakab Zoltán, a Városgondozás Kft. ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy a cég egy másik társaság alvállalkozója volt az említett kertépítésnél. Belső vizsgálatuk kiderítette, hogy figyelmetlenség következtében a kivitelezést végző brigádba négy közcélú munkást is beosztottak.

A megrendelőnek nem lehetett tudomása a közmunkások foglalkoztatásáról – hangsúlyozta a Városgondozás vezetője.

Habis László polgármester is közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, amiben azt írja, hogy a szóban forgó esetet a Jobbik használja fel egy lejárató célú, aljas politikai támadáshoz.