Átadták a Gólya utcai játszóteret

Modern, biztonságos játszótéri eszközök várják a gyerekeket a megújult Gólya utcai játszótéren. A belvárosi rehabilitációs program keretében a város 28 millió forintból vásárolhatott új eszközöket, de közműfelújítást és parkosítást is megvalósítottak a területen.

Az óvodás gyerekek is birtokba vették a megújult Gólya utcai játszótér eszközeit. A hálós hinta mellett az új mászókák,nyeregcsúszda, különböző egyensúlyfejlesztő játékok, kis házikó és hagyományos homokozó is várja a kicsiket. Tömör gumiburkolat fedi a játszótér nagy részét, így biztonságosan mászókázhatnak a gyerekek. Az ünnepélyes átadó után a Szivárvány Óvoda Dr. Hibay Károly Tagóvodájának csoportja tesztelte az új eszközöket. Habis László polgármester azt mondta, több, mint 28 millió forintból újult meg a tér a belvárosi rehabilitációs program keretében.

Nem csak a játszótér, annak környezete is megszépült, így közel 500 négyzetmétert tettek rendbe. Megújították a közműveket és parkosítottak, új cserjéket ültettek, füvesítettek. Egerben 87 köztéri játszótér van, amiből több, mint 50 játszóeszközeit újították fel az elmúlt évtizedben.