Együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodást írt alá a megye és a Magyar Diáksport Szövetség. Jövőre Eger lesz a házigazdája az összevont labdajátékok – vagyis a röplabda, kézilabda, kosárlabda és labdarúgás – III. korcsoportos döntőjének.

A szerződés aláírása előtt Szabó Róbert, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, az aláírás nélkül is tudják, hogy mi a feladatuk, de fontosnak tartják, hogy a közös munkát egy együttműködési szerződés aláírásával is el tudják ismerni.
2607 0:38 Amely tulajdonképpen – megtörténjen. 1:07 Szabó Róbert elnök, Heves Megyei Önkormányzat
Megyei részről bíznak benne, hogy ez a pezsgő és jól szervezett diáksport élet, ami Heves megyében van a jövőben tovább tud fejlődni. Az eredményekkel kapcsolatban elhangzott, Heves megye az elmúlt tanévben országosan a hatodik helyen zárt, míg az Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola az első, az egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola pedig az ötödik helyen végzett az általános iskolák között.
Rádics Balázs, a Magyar Diáksport Szövetség ügyvezető igazgatója hozzátette, a szerződés is azt mutatja, hogy a megyének fontos a diáksport ügye.
2608 1:09 A közigazgatási – cselekedet. 1:30 Rádics Balázs ügyvezető igazgató, Magyar Diáksport Szövetség
Az együttműködési megállapodás aláírása után Bíró Csaba, a Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület elnöke bejelentette, hogy jövő év június közepén Eger lesz a házigazdája az összevont labdajátékok – vagyis a röplabda, kézilabda, kosárlabda és labdarúgás – III. korcsoportos diákolimpiai döntőinek.