Csarnó Ákos az LMP egri polgármesterjelöltje

Önálló jelöltekkel indul az önkormányzati választáson a Lehet Más a Politika Egerben. A párt dr. Csarnó Ákost, jelenlegi önkormányzati képviselőt indítja polgármesterjelöltként, a listavezető pedig Komlósi Csaba, aki az LMP országos elnökségének is tagja volt. A 12 önálló jelöltet a jóváhagyó közgyűlésük után mutatják be. A kampányban részt vevő ellenfeleiknek egy „átláthatósági minimumprogram” aláírását javasolják- jelentették be sajtótájékoztatón.

Nem kötött szövetséget, önálló jelöltekkel indul az önkormányzati választáson a Lehet Más a Politika Egerben. A párt polgármesterjelöltje dr. Csarnó Ákos, jelenlegi önkormányzati képviselő, a listavezető pedig Komlósi Csaba, aki korábban az LMP országos elnökségének tagja volt, jelenleg a megyei szervezet vezetője.

Programjukat a következő hetekben mutatják be „Új az irány, Eger” címmel. A két politikus sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet arra, hogy Eger csak a 16. helyen végzett a megyeszékhelyeket információközlésük átláthatósága, törvénytisztelete alapján rangsoroló kutatásban. Az LMP Egerben független ellenőrző szervezetek működését javasolja a közbeszerzések lebonyolításánál.

dr. Csarnó Ákos kiemelte: a választási kampányban javasolják ellenfeleiknek, hogy fogadjanak el egy „átláthatósági minimumprogramot”, ami alapján vállalnák ősztől, hogy a szükséges információkat könnyen elérhetővé teszik az önkormányzati honlapon.