Elrabolták a videobloggert a törökök

Most éppen Észak-Magyarország látnivalót járja végig az év utazója. A kiválasztott lány tíz hét alatt utazza be Magyarországot, kipróbál mindent, az élményeiről videóblogban számol be. Dobos Judit egyébként kötődik Egerhez: ide, az Eszterházy Károly Főiskolára jár, anglisztika szakos.

A Bolyki pincészettől érkezett a stáb az egri várba. Demjénben és Szilvásváradon is jártak, minden helyszínen forgatnak. A főszereplő Dobos Judit, ő nyerte ugyanis az év utazója címet. A videoblogger-pályázatot a Travelo és a Magyar Turizmus Zrt. hirdette meg. Judit tíz hétig járja Magyarországot, az élményeiről blogol. A lány egyébként Egerbe jár főiskolára.
A videó-élménybeszámolók elsősorban a fiatalabb korosztályt célozzák meg. A várban azt mutatták be: ez egy interaktív múzeum. Ahogy fogalmaztak: a legjobb,a legmagyarabb vár – olyan hely, ahová újra és újra vissza kell térni. Lőttek, vívtak, török és magyar vitézekkel találkoztak.
Miután mindenki vívott egy kicsit, Jucit váratlanul elrabolták a törökök. És mint a mesében: a kazamatákban megjelentek a szabadítók és a Kerekes Band két tagja, a vad oszmánok pedig a furulyaszóra megjuhászodtak.Ez a dallam egyébként a videoblog főcímzenéje is. A főszereplő kiszabadult, a stáb utazhatott a következő helyszínre.