Megyei Polgárőr Nap

Húsz éve alakult meg a Heves Megyei Polgárőr Szövetség. A jubileumot Abasáron ünnepelték közösen a megye polgárőrei. A rendezvényen írt alá együttműködési megállapodást az Országos Polgárőr Szövetség és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége.

Jubileumot ünnepeltek a Heves megyei polgárőrök. Húsz éve erősítik a közbiztonságot már szervezett formában. A polgárőrség megbecsültsége folyamatosan nő, jól mutatja ezt az is, hogy míg húsz évvel ezelőtt 15 egyesület működött a megyében, ma már 103-ra nőtt ezek száma.
Jelentős stratégiai partnerek az önkormányzatok a polgárőrségek működésében – ezt Dr. Túrós András mondta Abasáron. Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke szerint fontos, hogy minél több területen és stabilan számíthassanak egymásra a felek. Ezért együttműködési megállapodást kötöttek a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségével.
Az együttműködés kitér a polgárőri mozgalom célkitűzéseinek népszerűsítésére is valamint arra, hogy az OPSZ valamennyi lakott településen kezdeményezi a polgárőr szervezetek megalakulását. Az ünnepségen a megye legkiválóbb polgárőrei kitüntetéseket vehettek át.