Történelemtanárok találkozója

Egyhetes táborban vettek részt a Kárpát-medencében élő történelemtanárok. A Rákóczi Szövetség által szervezett szakmai program idei témája az első világháború kitörésének századik évfordulója volt. A tábor záró napját Egerben töltötték a pedagógusok.

1998 óta rendezik meg a Kárpát-medencei történelemtanárok találkozóját, hogy a szakmai továbbképzés mellett a pedagógusok megismerjék mind a magyarországi, mind a szomszédos országok oktatási rendszerét, és baráti, szakmai kapcsolatok jöjjenek létre. Az idei év témája egy centenáriumhoz kapcsolódik.
A tábort eredetileg Pannonhalmán szervezték meg, majd átkerült Mátrafüredre, később Gyöngyösre. A záró napot évek óta Egerben szervezik meg.
Pataki Tibor, a Zentai Gimnázium tanára,a Rákóczi Szövetség helyi elnöke a kezdetektől részt vesz a táborban, mint mondta, évről-évre sokat kap a tábortól emberileg, szakmailag is.
Benedek Zsolt, a Marosvásárhelyi Református Kollégium igazgatója elmondta: sokat jelent a határon túli történelemtanárok számára az, hogy találkozhatnak, beszélgethetnek egymással, együtt vitathatják meg a magyarság történelmét.
A tábor résztvevői a záró napon Eger nevezetességeivel ismerkedtek, ellátogattak töbebk között a várba, a Történeti Tárházba is.