Egri nyár

Kiderült: Tar Renáta és Majorfalvi Bálint nyerte a Költözz Egerbe! Válogatóját, így ők blogolhatnak majd a városról két hétig. Az egri nyár programjait bemutató tájékoztatón elhangzott még: idén is blogol majd Jumurdzsák és az Eger 1552 Castingot is megszervezik. Utóbbit idén az Egri Vitézlő Oskola vállalta el, melyhez a város nyújt támogatást.

Idén is változatos nyári programokkal készül a város. A hagyományos programok mellett újak is várhatók – emelte ki Habis László polgármester tájékoztatón. Egy párost idén is vendégül lát a város, akik blogolva népszerűsíthetik a megyeszékhelyet. Tar Renátát és Majorfalvi Bálintot választotta a zsűri.
Az egri nyár elengedhetetlen kelléke Jumurdzsák blogja is, ezúttal is egy ismert közéleti szereplő osztja majd meg Egerrel kapcsolatos élményeit az interneten. Bornemissza Gergelyt, Cecey Évát és Dobó apródját is keresik az Eger 1552 castingon. Újítás, hogy ezúttal az Egri Vitézlő Oskola a szervező, a megvalósításra és elveszett eszközeik pótlására önkormányzati támogatást is kaptak.
A már autentikus rendezvényeken túl idén egy fiatalokat megszólító street art napot is rendeznek Egerben. A szeptemberi programra olyan graffitiseket várnak, akik a Leányka utcai aluljáró és az Egrix falait díszítik majd alkotásaikkal.