Kapustábor

Az idei, sorrendben ötödik nemzetközi kapustábornak különleges tétje is volt a résztvevők szempontjából. A tábor szervezői úgy döntöttek, hogy az edzők által kiválasztott három legjobb kapus teljes ellátással ingyen eltölthet majd egy hetet Angliában az egyik helyi kapusakadémián és próbajátékon vehet részt angol csapatoknál.

Ilyen az, amikor kapusok – és csak kapusok – egymás ellen fociznak. 5. Nemzetközi Kapus Tábor Egerben, a Leányka úti sporttelepen. A nagyok fent, a füves pályán Illyés Dániel és az angol Billy Stewart vezetésével, míg a kicsik a kis műfüves pályán gyakorolnak. A szervező, Illyés Dániel munkáját hat fős edzői stáb segítette, de kedden még Andrusch József, a magyar utánpótlás-korosztályok vezető kapusedzője és Babócsy András az U15-U16-os válogatottak kapusedzője is bekapcsolódott a munkába.
Ebben a stábban most ott volt az angol Billy Stewart, aki az Everton játékosmegfigyelője, az angol szövetség hivatalos edző instruktora és minőség ellenőre, saját kapusakadémiát vezet Lancashire International Football Academy néven.
– Nagyon sok tehetséges gyereket láttam ez alatt az egy hét alatt. Természetesen a képességeket és a tehetséget illetően igen vegyes a kép, de mindenki igyekezett a legjobbat nyújtani. Ez, az itt szerzett tapasztalat később csak a javukra válik – nyilatkozta kérdésünkre Billy Stewart.
A tábor végén dönteni kellett a három utazó játékosról.
-A fiatalabbak közül Molnár Zsombor (Plútó SE) és Jaksi Attila (Mezőkövesd), míg a 17 év fölöttiektől Bozsik Bencére esett a választás. A kisebbek december, vagy január elején Illyés Dániel felügyelete mellett, míg Bozsik tanulmányaitól függően bármikor kiutazhat Angliába. A megegyezés értelmében egy hetet Billy Stewart kapus akadémiáján töltenek majd a magyarok.