Sokan nem szabályosan szabadulnak meg a lomoktól, zöldhulladéktól

Sok az illegálisan kirakott hulladék Egerben. A kertvárosi részeken inkább a zöldhulladék a jellemző, a felsővárosban a megunt lomoktól szabadulnak meg a lakók. Jakab Zoltán, a Városgondozás igazgatója azt mondja: évente nagyjából tízmillióba kerül ezek elszállítása, ebből az összegből minden évben egy-egy játszóteret lehetne építeni..

Kertváros, Liszt Ferenc tér. Óriási halomban áll a bezsákolt zöldhulladék. Pedig a Városgondozás ilyenkorra nem hirdetett „lombtalanítást”, a zöldhulladékot tavasszal és ősszel szokták elszállítani. Az a tapasztalat, hogy az első lerakott zsák vonzza a következőket. Még nem vettük elő a kamerát, így nem tudtuk megörökíteni, de odaérkezésünkkor is megállt egy autó zsákkal a csomagtartójában. Csak az igazgató rábeszélésére állt tovább.
És ez már egy másik neuralgikus pont, a Károlyi Mihály utca. Itt végig, a patak partján állnak a kupacok. Sok környékbeli is ide hordja a lemetszett ágakat, lenyírt füvet. A Városgondozás a fertálymesterek segítségével szórólapokon is felhívta a figyelmet arra a Csákóban, hogy ne tegyék ki közterületre a hulladékot. Legálisan a Homok utcában és az inerthulladék-lerakónál lehet megszabadulni mindenféle lomtól. A társaság évente tízmilliót költ az illegális lerakók felszámolására, a szemét elszállítására, ebből az összegből minden évben egy-egy egy profi játszóteret lehetne építeni.