Kitalált bűncselekménnyel zsarolták a 71 éves nőt

Közel tízmillió forintot zsaroltak ki egy hevesaranyosi 71 éves asszonytól egy kitalált bűncselekménnyel. Hónapokon keresztül, több részletben fizettették ki vele a pénzt. Végül a zsarolók által megjelölt egyik helyszínen a terrorelhárítás a pénz átvétele közben tetten érte az egyik elkövetőt. Őt és három társát azóta előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

Tavasszal ismerkedett meg az egyik elkövetővel a 71 éves nő. A tarnaleleszi férfi a ház körüli munkában segített neki. A rendőrség megfogalmazása szerint: egy fegyvernek látszó tárgyat talált a pincében, ezt elkérte az asszonytól. Néhány nappal később két – magát civil ruhás nyomozónak kiadó – férfi azt közölte a nővel: az elajándékozott fegyverrel meglőttek egy gyerekek, nagy bajba kerülhet. Még egy férfi megjelent, ő az állítólag meglőtt gyerek apjának adta ki magát. Pénzt kértek az asszonytól, aztán hónapokon keresztül többször is. Azt mondták: így nem lesz semmi probléma. Hitelt is vetettek volna fel vele, de a nő kora miatt nem adtak. Nagy értékű szerszámgépeket is vittek el tőle. Aztán a nő megelégelte a zsarolást, feljelentést tett.
A hevesaranyosi nőtől közel 10 millió forintot csaltak ki. A faluban szinte semmit nem tudtak az esetről. A tetten ért zsaroló három társát is elfogták a rendőrök. A férfiaknál fegyvernek látszó tárgyakat találtak. Két nagy értékű személyautót és jelentős mennyiségű készpénzt is lefoglaltak a nyomozók. A bíróság a gyanúsítottakat előzetes letartóztatásba helyezte.