Gárdonyi tér

A volt Centrum parkoló helyén, vagyis a Gárdonyi téren már végeztek a közműkiváltással. Erre a területre kilenc fát telepítenek és itt áll majd a tér névadójának, Gárdonyi Gézának is a szobra kedvenc fája, egy jegenyefa alatt.

Az áruház mögött, a régi parkoló helyén egyre inkább kivehető, hogy milyen lesz a Gárdonyi Gézáról elnevezett tér. Erre a területre összesen kilenc fa kerül, illetve a patak túloldalára még négy, tehát itt jelentősen bővül a zöldfelület a korábbi állapothoz képest.
– Aki erre jár, az már valamennyi elemét látja a térnek: láthatók a kis kockakövek, hiszen mindenütt ilyen burkolat lesz,látja az osztó bordákat ebből a nagyon szép travertin kőből és látja a félig kész nővény kazettákat, amibe majd fákat ültetünk. Ezt a területet szegélyezi a megmaradó és újonnan épült kőfal és bizony, a fő látványossága a térnek Gárdonyi Géza szobra, amit majd októberben helyezünk el, a már kész térre – nyilatkozta Tuza Róbert a Városüzemeltetési Iroda vezetője.
Ez a Gárdonyi-szobor Kutas László alkotása lesz. A közműkiváltás ezen a részen májusban befejeződött. A nyilvános illemhelyet is elbontották már. A burkolás már korábban elkezdődött, az áruház felől haladnak a patak támfala felé.
A Gárdonyi tér, a patak túloldalán levő Végvári vitézek tere és a központi terület, vagyis a Dobó tér így egységes, összefüggő térsort alkot majd.