Lány serdülő OB: ZF-Eger – Szeged 17-3

A legutóbbi három vereség után a következő két mérkőzését egyaránt megnyerte a ZF-Eger lány serdülő vízilabda együttese. Mivel a nagy rivális Polo SC kikapott a Szentestől, az egri lányok visszavették a negyedik helyet a fővárosiaktól. A Kecskemét idegenbeli legyőzése után a Szegedet fogadták a Bárány uszodában.

A szegedieknek összesen hét bevethető játékosa jött el a serdülőknél, úgyhogy ezt és a két csapat táblázaton elfoglalt helyezését is figyelembe véve biztos hazai győzelemre számíthattunk. 5-0-ig meg sem álltak Miklós Rékáék. A szépítő találatot a center Kecskés Kinga szerezte büntetőből. Az első félidőben nem sok sikerélménye volt a Tisza-parti csapatnak. A nagyszünetben már 11-2-re vezetett a házigazda, fehér sapkás egri együttes. A második félidőben egyre több játékidőt kaptak a fiatalabbak, a gyermek korosztály tagjai, akik közül Kékesi Borbála első góljait szerezte a serdülők között, de Ádám Vanda, Bukovenszki Bata Zoé és Palmer Mirijám is eredményes volt. A második játékrészben csökkent az egri góltermés, de nem is ezen volt a hangsúly, hanem a fiatalok minél eredményesebb játékán, a gyakorláson.
Ez a dupla fordulós hétvége igen jól sikerült egri szempontból, hiszen szombaton 9-4-re nyertek Vályi Vandáék Kecskeméten, majd másnap 17-3-ra győztek a Szeged ellen. A negyedik helyért folytatott külön harcban így megint az egriek kerültek előnybe a Polo SC-vel szemben, akik szombaton kikaptak a Szentestől. Az utolsó két fordulóban egy mérkőzést játszik Rüll Csaba csapata: szombaton szabadnaposak, vasárnap déltől pedig a nyolcadik Százhalombattát fogadják a Bárány uszodában. Ha nyernek, megvan a negyedik hely.