Támogatott védőoltás

Az önkormányzat támogatja a méhnyakrák elleni védőoltás beadását. Azok a szülők igényelhetik kedvezményesen az oltást, akiknek lánygyermekük 200 szeptember elseje és 2001 május 31. között született. A kedvezményes védőoltást a héten lehet igényelni.

Hétfő óta igényelhető a kedvezményes védőoltás. Egyre több szülő kopogtat a Védőnői Szolgálat ajtaján információért. A HPV elleni védőoltást már tavaly is támogatta az önkormányzat, azonban a közeljövőben ezt a feladatot az állam vállalja át. A két időszak között született lányokat sem felejti el a városvezetés, a 2000. szeptember elseje és 2001. május 31. között született, egri lánygyermekek oltásának kétharmadát átvállalják a szülőktől.
Fontos, hogy a kedvezményes oltásra csak egri lakcímmel rendelkezők jogosultak, azt csak személyesen kérhetik a szülők a Barkóczy utcai Védőnői Szolgálatnál.
A méhnyakrák országosan a második leggyakoribb daganatos megbetegedés a 45 év alatti nőknél. Fontos tudni viszont, hogy védőoltással és rendszeres szűréssel teljes mértékben megelőzhető!