Autós szakmai nap

A legújabb technológiai újításokkal ismerkedhettek az autós ágazat szereplői a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Autószerelők Országos Egyesülete közös rendezvényén. Az Autós szakmai napon karosszériások, szerelők, hivatások sofőrök és tanulók vettek részt.

A hangtalanul suhanó elektromos autó mellett számos más járműipari fejlesztéssel is megismerkedhettek az Autós szakmai nap résztvevői. A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az Autószerelők Országos Szövetségével közösen szervezte a programot, amire autós vállalkozások és oktatási helyek képviselőit, diákokat, hivatásos sofőröket vártak.

A rendezvényen az autójavítással foglalkozó vállalkozások előtt álló kihívások is szóba kerültek, úgy mint az elöregedő hazai járműpark problémája. Az Autószerelők Szövetségének elnöke azt ajánlja a gépkocsi tulajdonosoknak, hogy informálódjanak a műhelyek szakmai felkészültségéről.

Az autószerelői szakma legújabb ismereteit szervezett továbbképzések, online tananyagok segítségével szerezhetik meg a gyakorló szakemberek, de ezt az ágazatot is érinti az interneten elérhető illegális tudásbázisok problémája.