Adni jó!

Ismert egriek hívták fel a figyelmet az adó egy százalékának felajánlására. A kezdeményezésen a helyi alapítványok támogatását hangsúlyozták. Az 1+1 %-ot május 20-áig ajánlhatják fel az adózók civil szervezeteknek és egyházaknak.

Herczeg Flóra egy flashmob-on hívja fel a figyelmet, miért érdemes az adó 1 %-áról rendelkezni. Pénteken ismert egri közéleti személyek nyilatkoztak a segítségnyújtás jelentőségéről. A legtöbben annak fontosságát hangsúlyozták, hogy a felajánlások helyben maradjanak, valamelyik helyi civil szervezetet támogatva ezzel. Bérczessy András a Szent István Rádió főszerkesztője az 1+1 %-ok jelentőségét emelte ki, hiszen az alapítványok, civil szervezetek mellett az egyházakat is támogathatják az adózók.
Az Adom az adóm kezdeményezés Budapestről indult. A vidéki városok közül csak Eger csatlakozott hozzá. Az Érsek kerti flashmob végén a résztvevők lufikat engedtek a magasba, ezzel jelképezve a segítségnyújtás könnyedségét. Az adóbevallást május 20-áig adhatják le azok, akik eddig még nem tették meg, adójuk 1%-áról szintén eddig nyilatkozhatnak.