Születés Hete az egri védőnők szervezésében

Babamasszázzsal ünnepelték Egerben a Születés Hetét. Az országos rendezvénysorozathoz kapcsolódva az egri védőnők szerveztek ingyenes programokat. A terhesgondozást érintő változásokról is naprakész információkkal várták az érdeklődőket.

A babamasszázs mozdulatait élvezik ezek a gyerekek az egri védőnői szolgálat azon programján, mely az országos Születés Hete mozgalomhoz kapcsolódott. A rendezvény célja a születéssel, szüléssel és védőnői munkával kapcsolatos legújabb információk, programok bemutatása volt.

A szakemberek születésüktől 18 éves korukig követik a gyerekek fejlődését, Egerben 16 területi és 17 iskolai védőnő dolgozik a szolgálatot működtető szolgáltató Kft. keretében. A Születés Hetéhez kapcsolódóan a terhesgondozást érintő legújabb változásokról is tájékoztatták az érdeklődő kismamákat.

A védőnői szolgálat és képzés jövőre lesz 100 éves. A világon egyedülálló rendszernek köszönhető a szakemberek szerint az, hogy Magyarországon szinte minden gyermek megkapja a kötelező védőoltásokat.