21. Eged-hegyi futóverseny

Az idei Eged-hegyi futóversenyre 62 nevezés érkezett, még Szlovákiából is volt induló. Az elmúlt évhez hasonlóan most is a Diósgyőri Tájékozódási Futó Club versenyzője, Szundi Attila volt a leggyorsabb.

A 21. tényleg nyerő szám lett, az időjárást tekintve biztosan, hiszen amíg tavaly a váratlanul leesett márciusi hó és latyak fogadta a nevezőket, addig idén kellemes, igazi tavaszias időjárás várta a futókat. Az Érsekkerti rajtnál 62-en sorakoztak fel. Az elmúlt évhez hasonlóan az Egerben élő, de a Diósgyőri Tájékozódási Futó Clubban versenyző Szundi Attila (96 kék) végig vezetve nyerte a versenyt. Ideje – 57 perc 39 másodperc – három perccel jobb volt, mint tavaly.
Az abszolút második helyet egy feltörekvő, 15 éves fiatalember, Révész Tamás (15 fehér) szerezte meg. Az Egri Városi Sportiskola atlétája is 1 órán belül teljesítette a távot.
A férfiaknál az Eged Futó Klub versenyzője, Dorner László (70) lett a harmadik, mögötte pedig a szlovákiai Ajnácskőből érkezett Bartko András (72) lett a negyedik.
A női mezőnyben az évek óta az élen végző emődi Kazainé Bodnár Szilvia (91) most sem talált legyőzőre, bár téli olimpikonunk, Simon Ágnes (5) most megszorongatta. Kettejük között fél perc volt a különbség.
A férfiaknál 47-en, míg a nőknél 15-en teljesítették a 13 kilométeres, 480 méter szintkülönbséget tartalmazó távot.