Plágiummal vádolják dr. Sós Tamást

Mint arról a hétfői Híradásban már beszámoltunk, a Hír TV egyik műsorában azzal vádolták meg dr. Sós Tamás szocialista országgyűlési képviselőt, a Heves Megyei Közgyűlés korábbi elnökét, hogy plagizálta doktori disszertációját. Az ügyben dr. Tatár László, a megyei Fidesz frakció volt vezetője az ELTE doktori tanácsához fordult, mielőbbi alapos vizsgálatot sürgetve. Dr. Sós Tamás cáfolja a vádat, és pert indít a Hír Tv ellen.

A szóban forgó 2010-ben írt 158 oldalas disszertációban a Célpont című műsor állítása szerint 68 olyan részt találtak, amelyet a szerző forrásmegjelölés nélkül, helyenként szó szerint vett át. Az ügyben dr. Tatár László, az előző ciklus megyei Fidesz frakcióvezetője az ELTÉ-hez fordult, be is mutatta a hétfőn átadott iratot.
Hozzátette, dr. Sós Tamás körül nincs rend, ígérete ellenére ugyanis nem kezdeményezte maga az ügy tisztázását. dr. Tatár László szerint a magyar felsőoktatás is csorbát szenvedett.
Szabó Róbert, a közgyűlés elnöke elmondta, azért szólal meg az ügyben, mert felmerült az önkormányzat érintettsége. Hozzátette, az ügyben emlegetett e-mailek elérhetők, azokat azonban csak akkor lehet nyilvánosságra hozni, ha ahhoz dr. Sós Tamás hozzájárul.
Dr. Sós Tamás kedden újabb közleményben reagált az elhangzottakra. Mint írja, tudja, hogy választókerületében győzelemre áll! Úgy tűnik, tudják ezt a FIDESZ
médiarabszolgái is, mert „botránya”, a HÍR Tv múlt pénteki Célpont című műsorában elhangzott plágiumvád vezető hír lett a HÍR Televízió óránkénti híradójában.
Úgy tűnik tudják ezt a FIDESZ Heves Megyei Helytartójának katonái, Tatár László és Szabó
Róbert is! Nincs Sós – ügy, mint ahogy volt viszont Schmidt – ügy és Semjén – ügy is.
Dr. Tatár Lászlónak felesleges volt fáradnia, felolvasó délelőttje nélkül is megteszi a szükséges lépéseket – áll dr. Sós Tamás közleményében.