Szeretsz korcsolyázni?

Grafit, vízfesték, csillámpapír, többek között ezekkel a technikákkal érkeztek pályaművek a december közepén meghirdetett rajzpályázatra. A zsűri több mint hatszáz munkából válogathatott. A pénteki díjátadó után a legjobb 104 rajz készítője estig korcsolyázhatott a pályán.

Szemerey László bűvésztrükkjei ejtették ámulatba a rajzpályázatra legjobb munkákat beküldő gyereket. A Szeretsz rajzolni? díjátadó ünnepségén a zsűri három kategóriában értékelte az öt legjobb munkát. Ezen kívül a kimagasló rajzok készítőit csokoládéval jutalmazták. Az óvodások közül Tapasztó Dóra és Oláh Sára rajza bizonyult a legjobbnak, az alsó tagozatosoknál Gallovics Hanna és Csibi Melinda Emese alkotása ért el első helyezést, míg a felsősöknél Kájel Kata és Peck Nikolett munkáját választotta a zsűri a legjobbnak. A gyerekek digitális technikán kívül bármivel pályázhattak, az egyetlen megkötés az A3-as papírméret volt.
Az egyéni pályázók mellett kisebb csoportoktól is érkeztek munkák, ezeknek a zsűri külön kategóriát nyitott.
A gyerekek a díjkiosztó után kipróbálhatták a műjégpályát, ami február végéig üzemel, illetve márciusban, amíg az időjárás engedi.