A katonaságot népszerűsítik

Két egri intézménnyel kötött együttműködési megállapodást a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnoksága pénteken. A Dobó István Vármúzeum és a Wigner Jenő Középiskola részt vesz a katonai pálya és a honvédelem ügyének népszerűsítésében.

A hivatásos és tartalékos katonai szolgálat iránti érdeklődés növeléséért működik együtt a Hadkiegészítő Parancsnokság az egri Wigner Jenő Középiskolával és a Vármúzeummal. Mindkét intézménnyel régi kapcsolatot ápolnak, most hivatalossá tették a közös munka pontjait.
Heves megyében jelenleg 300 fő alkotja a tartalékos állományt, tavaly nagy segítséget jelentettek az árvízi védekezésben. A Dobó István Vármúzeum a rendezvényein biztosít lehetőséget a tartalékos szolgálat bemutatására.
A katonai utánpótlás nevelésében három éve vesz részt az egri Wigner Jenő Középiskola. Jelenleg közel 100 diák tanul katonai alapismereteket, többségük hivatásos szolgálatra készül.
Az intézményi együttműködések hosszú távú célja, hogy az állampolgárok támogassák a honvédelem ügyét és ismerjék, értékeljék a katonák munkáját.