Téli Mátra teljesítménytúra

Rekordlétszám, több mint 3400 túrázó vett részt az idei Téli Mátra teljesítménytúrán. Az ország minden tájáról érkeztek indulók, de terepfutók is rajthoz álltak. A leghosszabb, több mint 40 km-es távon a férfiaknál és a nőknél is egri győztest köszönthettek.

A téli túra hóban az igazi, ami szombatra meg is érkezett a Mátrába. A Hanák Kolos Turistaegyesület országos rendezvényén általában 2000 körüli indulót regisztráltak, idén viszont több mint 3400-an indultak.
Ez a rendezvény valamilyen oknál fogva a tavalyi sportturisztikai támogatásokból kimaradt és a szabadidős tagozat elnökeként is küzdök az ellen, hogy ez még egyszer ne történhessen meg. Ezért a szövetség idén segített a Hanák Kolos Turistaegyesületnek.
A Magyar Természetjáró Szövetség és a Hanák Kolos Turistaegyesület egyik kiemelt eseménye ez a mátrai túra.
A többség a klasszikus túrázók közül került ki, de az alapozás közepén jó erőfelmérő ez a terepfutóknak is. A nőknél és a férfiaknál az XL-es távon, vagyis 40 km-en új pályacsúcs született: az Egri TC versenyzője, Kovács Ádám 3 óra 31 perc, míg Pálos Zsófia, az Egri Triatlon Klubtól 4 óra 24 perc alatt ért célba.
A Téli Mátra része a Mátra teljesítménytúrázója 2014. elnevezésű mozgalomnak, amihez összesen 18 túra tartozik. A következő, február 15-én a Kiss Péter emléktúra lesz.