Összefogás Eger turizmusáért

Összefogtak az egri szállodák. Közösen tennének a helyi turizmus fellendítéséért. Az Egerben eltöltött vendégéjszakák száma a legfrissebb adatok szerint javuló tendenciát mutat, de még tovább növelnék a városba látogató vendégek számát az önkormányzattal és az egriekkel közösen.

Közösek a célok és a problémák is, ez indokolta az összefogást – kezdte a fórumot az Idegenforgalmi bizottság elnöke. Orosz Ibolya kiemelte azt is, hogy szeretnék jobban megbecsülni az Egerbe érkező vendégeket, ez alkalommal nem kizárólag az egyéni, hanem közös érdekek figyelembevételével. Mint elhangzott, az országban egyedülálló az egyébként nyereségorientált egri szállodák megmozdulása. Az egész várost segítségül hívnák az idegenforgalom fellendítéséért.
Elhangzott, hogy novemberi adatok szerint 4800-zal nőtt a városban eltöltött vendégéjszakák száma, de közös akciókkal és programokkal növelhet lenne még mindez. A tervek szerint közös kulturális, gasztronómiai programokat szerveznének a helyi hotelek, egymásra nem konkurenciaként tekintve. Az ötletek között szerepelt veterán bor-rally, szépasszonyvölgyi programok és jótékonysági rendezvények is. E mellett egyes egri területek örökbefogadásával szépítenék a környezetet az összefogás részesei. Rázsi Botond alpolgármester elmondta, hogy az önkormányzat partner az újító gondolatokban, bár az utóbbi években is számos fejlesztés valósult meg Egerben, amik szintén vonzották a vendégeket.