Markhot emlékülés

244 éve alapította meg Egerben az első magyar orvosi akadémiát Markhot Ferenc. A névadó szobrának megkoszorúzásával, majd emlékülésen ünnepeltek az egri kórház dolgozói. Idén dr. Juhász Jolán csecsemő-gyermekgyógyász főorvos kapta a Markhot Díszoklevelet, a Markhot Emlékérmet pedig prof. dr. Czirják Sándor, a Magyar Tudományos Akadémia doktora vehette át.

Markhot Ferencre, a 18. század kiemelkedő magyar orvosára emlékeztek a kórház dolgozói. Idén is megkoszorúzták Markhot Ferenc szobrát, majd emlékülésen tisztelegtek az első magyar orvosi kar megalapítója előtt. A Farkas Ferenc Zeneiskola diákjai köszöntötték a résztvevőket, majd a kórház történetéről, fejlődéséről szóltak az előadások. Dr. Fűtő László igazgató kiemelte, hogy a magyar egészségügyre jellemző gondokkal a Markhot Ferenc Kórház is küzd. Ezzel szemben pozitívum, hogy jut idén fejlesztésre is forrás.
Az emlékülésen idén is rangos elismeréseket adtak át. A Markhot Emlékérmet prof.dr. Czirják Sándor, a Magyar Tudományos Akadémia doktora és egyben az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet főigazgató-helyettese kapta. A Markhot Díszoklevelet pedig dr. Juhász Jolán csecsemő-gyermekgyógyász főorvos, a kórház volt dolgozója érdemelte ki idén.