Pénteken nyit a műjégpálya

A csütörtöki próbanap után pénteken reggel kilenc órától nyit a városi műjégpálya a Kossuth Zsuzsa Szakközépiskola területén. Újdonság, hogy ezen a télen már sátorborítást kap a jégfelület. Előzetes bejelentkezés után délelőttönként akár testnevelés órákat is tarthatnak az iskolák a jégpályán.

A műjégpályát ezen a télen is a Kossuth Zsuzsa Szakközépiskola területén állították fel. Hivatalosan még nincs nyitva, de az iskola tanulói közül többen már csütörtökön éltek a próbakorcsolyázás lehetőségével.
Ránézésre nagyobbnak tűnik a pálya, mint tavaly, bár idén is 600 m2-es a szabad jégfelület, csak most nem választották le külön a kezdők tréningzónáját. Ezt mobil palánkokkal igény szerint most is megtehetik. A szolgáltatások között korcsolyabérlés, oktatás, élezés helyben, értékmegőrzés, büfé és melegedő szerepel.
A sátorborításnak köszönhetően sokkal jobb lehet a jégfelület kihasználtsága, kevésbé lesznek kitéve a korcsolyázók az időjárás viszontagságainak. Pedagógus kísérettel, minimum 15 fős gyerekcsoportok kedvezményesen vehetik igénybe a pályát. Délutánonként jégfelújítás miatt egy és két óra között szünetel majd a pályahasználat. A tervek szerint az Egri Vitézek Hockey Club tagjai is kapnak majd tréninglehetőséget. A pályabeosztásról, a nyitva tartásról, szolgáltatásokról és az eseményekről a Városi Műjégpálya közösségi oldalán tájékozódhatnak.